Linico Horses is verhuisd naar een charmante hoeve in Vlamertinge, waar alles voorhanden is om op professionele manier met springpaarden te trainen. Op het elf hectare grote erf van Henri Combes kan zowel indoor als outdoor getraind worden. De paarden staan in lichte en luchtige stallen die groter zijn dan de standaardafmetingen voorschrijven. Er is ook meer dan voldoende weiland aanwezig om de dieren in de rustige West-Vlaamse vlakte te laten grazen. Lieven beschikt er ook over studio’s om een handvol buitenlandse leerlingen ter plaatse onderdak te bieden. 

Vlamertinge is de grootste deelgemeente van de historische stad Ieper, bekend van de Slag om Ieper tijdens Wereldoorlog I. Vandaag is Ieper met 35.000 inwoners de vijfde grootste stad van West-Vlaanderen, maar bijna was het anders. Ieper was één van de grote martelaarssteden van de eerste wereldoorlog. Ondanks een aantal groots opgezette veldslagen die aan 500.000 soldaten het leven kostten, bleef Ieper uit handen van de Duitsers. Na Wereldoorlog I gingen er bij de Britten stemmen op om de compleet verwoeste stad zo te laten liggen als herdenking aan de oorlog. Uiteindelijk werd alles toch terug opgebouwd in de vooroorlogse staat. De heropbouw is voornamelijk met Duits geld bekostigd. In deelgemeente Vlamertinge liggen een aantal Britse militaire begraafplaatsen uit de Eerste Wereldoorlog.

Vanaf vorig jaar leefde het toerisme in Ieper weer op, door de honderdste verjaardag van Wereldoorlog I. Bezienswaardigheden zijn De Grote Markt, die de stad zijn middeleeuwse uitstraling geeft, de Lakenhalle, een door UNESCO beschermd monument, de Belforttoren met het In Flanders Fields Museum, de Menenpoort met de dagelijkse Last Post voor de gesneuvelden in Ieper. Er zijn ook de Rijselpoort, de Ieperse vestingen, de militaire kerkhoven en tal van kerken hebben eveneens een belangrijke historische en toeristische waarde.

Ieper bevindt zich op een boogscheut van Calais, van waaruit je met de trein naar Groot-Brittannië reist. Brugge, één van de meest romantische steden ter wereld, bevindt zich binnen dezelfde provincie. Frankrijk is minder dan tien kilometer van Ieper verwijderd en ook Brussel, de hoofdstad van België, is één van de niet te missen trekpleisters als u een bezoek brengt aan Linico Horses.

Neem contact met ons op